5 redenen waarom jij je asbest beter nu laat verwijderen.

1. VEILIGHEID

Een asbesttoepassing kan een groot risico vormen voor jezelf en je omgeving.

Vooral daken met asbest kunnen een gevaar vormen voor jezelf en je omgeving omdat ze na verloop van tijd verweren door mos en het slechte weer in onze regio.

Eén stevige storm kan genoeg zijn om het dak volledig te verwoesten, met catastrofale gevolgen.

Gevaarlijke asbestvezels komen vrij.

2. GEZONDHEID

Je asbesttoepassingen niet verwijderen en laten zitten, is op zich niet levensbedreigend.

Echter, wanneer die asbesttoepassing beschadigd wordt (door een storm, een ongeval, ouderdom, …) komen de asbestvezels vrij in de lucht en die zijn kankerverwekkend.

Om dergelijke ramp te voorkomen, schakel je 4Best in. Wij verwijderen volledig veilig eender welke asbesttoepassing zodat jij met je gezin overal vrij kan ademen.

3. DOORVERKOOP WAARDE

Een woning of pand doorverkopen die asbest bevat, is niet evident. De waarde wordt enorm gedrukt omwille van de gezondheidsrisico's.

Daarom is het laten verwijderen van je asbesttoepassingen geen loze uitgave, integendeel. Het geld dat je initieel uitgeeft, leidt rechtstreeks tot een aanzienlijke prijsstijging van je woonst.

Asbest verwijderen is dus een slimme investering!

4. OPPORTUNITEIT

Eens je beslist om je asbest te laten verwijderen, kan je van de gelegenheid gebruik maken om meteen andere nodige investeringen te doen aan je woning.

Je kan bijvoorbeeld meteen je dak laten isoleren, wederom een slimme investering die je op termijn heel wat geld uitspaart een de doorverkoopwaarde van je woonst doet toenemen.

Hoe sneller je eraan begint, hoe beter!

5. PREMIE

Omdat wij een erkende en geregistreerde asbestverwijderaar zijn in België, geniet je onder bepaalde voorwaarden van een mooie subsidie wanneer je er voor kiest om je asbest door ons te laten verwijderen.

Als je van de gelegenheid gebruik maakt om ineens je woonst extra te isoleren, kom je zelfs in aanmerking voor een extra isolatiepremie.

4Best verlost je van jouw asbest.

Veilig, zonder gedoe en zonder risico.

  • Als erkend asbestverwijderaar staat 4Best garant voor een volledig veilige verwijdering van al jouw asbesttoepassing zodat jij op beide oren kan slapen.
  • Al onze personeelsleden hebben een VCA-opleiding genoten. Dit houdt in dat zij volledig geschoold zijn tot professioneel asbestverwijderaars. Zij kennen hun stiel en laten geen steken vallen.
  • Wij gaan steeds volledig volgens het boekje te werk en slaan geen stappen over. Zo kan jij er zeker van zijn dat alles tot in de puntjes wordt uitgevoerd.
  • Nadat wij zijn langs geweest, ontvang je ook meteen een attest van asbestverwijdering. Dit komt de waarde van je gebouw zeer ten goede.
 Snelle Offerte

De klant een goed eindresultaat bieden, is ons doel!

Zo gaan we te werk

HERMETISCHE ZONE

Deze methode wordt voornamelijk toegepast bij het verwijderen van ongebonden asbesthoudende materialen zoals buisisolatie rond thermische leidingen, asbesthoudend plaatmateriaal, asbestkarton etc.

Onze opgeleide mensen maken de gehele ruimte rond de te saneren asbesthoudende toepassingen luchtdicht met behulp van plastic folie. 

Zodra de ruimte luchtdicht is gemaakt wordt deze in onderdruk gebracht waarbij de lucht in de ruimte continu ververst en gefilterd wordt.

Alles verloopt volledig veilig zodat jij op beide oren kan slapen.


EENVOUDIGE HANDELINGEN

Onder eenvoudige handelingen verstaat men handelingen waarvoor geen hermetische zone moet worden afgebakend omdat het risico op het vrijkomen van asbest uiterst klein is.

Deze werkwijze volgen we voor de verwijdering van asbesthoudende dakbedekkingen (bvb. golfplaten), schoorstenen, buizen, dorpels, etc.

Deze werkmethode kan enkel worden toegepast bij niet-beschadigde hechtgebonden toepassingen.

Hechtgebonden asbest is asbest waarbij geen vrije vezels zichtbaar zijn.

Een tweede belangrijke voorwaarde voor het gebruik van deze werkmethode is dat tijdens de verwijdering de toestand van het materiaal niet wijzigt.

COUVEUSEZAK

De couveusezak methode is net als hermetische zone een techniek die alleen uitgevoerd mag worden door erkende asbestverwijderaars zoals 4Best.

Deze werkmethode wordt enkel toegepast in de buitenlucht of indien uit de risicoanalyse blijkt dat deze techniek gunstiger is dan die van de hermetische zone.

De couveusezakmethode houdt in dat  er een plastic flap met daaraan een binnenzak van ongeveer 1 m breed rond het te saneren gedeelte wordt bevestigd. Aan deze binnenzak zijn handschoenen bevestigd.

Via de handschoenen kan het geisoleerde gedeelte verwijderd worden op een veilige manier.

Méér dan een asbestverwijderaar.

Bij 4Best kan je naast asbestverwijdering terecht voor een totaaloplossing voor de afbraak van je gebouw. Bovendien zijn wij ook de ideale partner voor grond- en omgevingswerken.

ASBEST

VERWIJDERING

Dit is nog steeds onze corebusiness en specialiteit. Wij verwijderen probleemloos en veilig eender welke asbesttoepassing zodat je omgeving volledig veilig is voor iedereen.

AFBRAAK

WERKEN

4Best kan jou ook volledig ontzorgen bij de afbraak van een gebouw. Dankzij ons modern machinepark kunnen wij alles afbreken op een veilige manier zodat jij en je omgeving geen enkel risico loopt.

GROND

WERKEN

Bij 4Best Projects kan u terecht voor kleine graafwerken met beperkte ruimte tot het uitgraven van bouwputten voor appartementen van klein tot middelgroot grondverzet.

OMGEVINGS
WERKEN

Omdat wij jou met zoveel mogelijk willen helpen, voeren wij ook omgevingswerken uit. Van kleine betonwerken tot plaatsen van graszoden, 4Best kan het allemaal. Vraag gerust naar onze mogelijkheden.

Vraag nu je offerte aan en krijg de eerste (vierkante) meters te verwijderen asbesttoeppassing cadeau!*

= 10m² golfplaten gratis

vanaf 100m² golfplaten

Beschik jij over een stal, tuinhuis, ... met meer dan 100m² asbesthoudende golfplaten, krijg je de eerst 10m² cadeau!

Snelle offerte

*Wij bekijken elke offerte en kijken welke promoties we kunnen aanbieden!

= 1 lopende meter gratis

bij meer dan 10 m buisisolatie

Deze promotie geldt ook voor andere asbesthoudende toepassingen.

Vraag hier uw offerte aan en wij helpen u verder.

Laat je gegevens achter en nemen contact met u op wanneer het u het best past.

We zijn een jonge, ambitieuze onderneming uit de Kempen. Wij zijn ontstaan uit het studiebureau LCI dat gespecialiseerd is in de opmaak van asbestinventarissen en sloopopvolgingsplannen. Deze expertise vormt de basis voor de uitbreiding naar de effectieve verwijdering van asbest.

© Alle rechten voorbehouden aan 4 Best 2022